Jdi na obsah Jdi na menu
 


Anoa nížinný

24. 10. 2007

Anoa nížinný

(Bubalus depressicornis depressicornis)

A - Lowland Anoa
N - Tiefleandanoa

Třída: savci, Řád: sudokopytníci, Čeleď: turovití

Zeměpisné rozšíření: Indonésie - ostrov Celebes
Biotop: mokřady s hustým podrostem
Potrava: trávy, listy stromů a keřů, mladé větvičky
Rozměry: délka těla 180 cm, délka ocasu 40 cm, výška v kohoutku 86 cm, hmotnost asi 300 kg
Rozmnožování: Samice rodí většinou jedno mládě po 275-315 dnech březosti.
Věk: Dožívá se až 30 let
Zajímavosti: Druhý nejmenší žijící druh tura (nejmenší je anoa horský), je zařazen do Červené knihy vymírajících a ohrožených druhů zvířat IUCN. Žije v párech nebo samotářsky. Den tráví v úkrytu a na pastvu vychází ráno a navečer. V pražské zoo se první mládě narodilo 22. listopadu 2000. V současné době chováme samce Adama a Henryho a samice Ypsilu (má mládě) a Coru.

Obrazek


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář