Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bongo

24. 10. 2007

Bongo

(Tragelaphus Euryceros)

A - Bongo
N - Bongo

Třída: savci, Řád: sudokopytníci, Čeleď: turovití

Zeměpisné rozšíření: Afrika
Biotop: husté tropické lesy, křoviny, bambusové porosty do výšky 4000 m n. m.
Potrava: listy stromů a keřů, trávy a jiné rostliny, výhonky, plody, půda bohatá na sůl
Rozměry: délka těla 170-250 cm, délka ocasu 45-65 cm, výška v kohoutku 110-130 cm, hmotnost 240-270 kg
Rozmnožování: po 9,5 měsíční březosti rodí samice 1 mládě
Věk: 19 let
Zajímavosti: Samci i samice mají dlouhé, spirálovité rohy. Mláďata se rodí zbarvená jako rodiče, samečkové mají před očima bílé skvrnky. Jako jiné antilopy žijí v malých stádech vedených samcem nebo je samec po většinu roku samotář.

Obrazek


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář