Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klokan bennetův

2. 2. 2007

ObrazekKlokan Bennettův

(Wallabia rufogrisea frutica)

A - Bennett´s red-necked wallaby
N - Bennettkänguruh

Třída: savci, Řád: vačnatci, Čeleď: klokanovití

Zeměpisné rozšíření: Tasmánie
  
Biotop: křoviny a blahovičníkové lesy

Potrava: části keřů, byliny i tráva
  
Rozměry: délka těla 66-92,5 cm, délka ocasu 62-88 cm, hmotnost 11-27 kg
Rozmnožování: Rozmnožuje se během celého roku, samice je březí 29-30 dní. Mládě po narození váží asi 1 g a do vaku se vrací do stáří 40 týdnů.
Věk: 12-15 let
Zajímavosti: Jedná se o poddruh klokana rudokrkého. Je dosti otužilý a snáší nízké teploty díky husté srsti na celém těle i na ocase. Bývá chován i v parcích a oborách. Často vytváří albinotické jedince s bílou srstí a modrýma očima.

Obrazek


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

nic

(zaneta, 11. 10. 2007 13:13)

klokan je savec sevsech savcu

co to je ?

(maka, 1. 10. 2007 11:55)

HRŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮZÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ