Jdi na obsah Jdi na menu
 


Křeček velký

2. 2. 2007

Křeček velký

(Hypogeomys antimena)

A - GIANT JUMPING RAT (VOTSOTSA)
N - VOTSOTSA

Třída: savci, Řád: hlodavci, Čeleď: křečkovití

Zeměpisné rozšíření: Madagaskar
Biotop: suché opadavé lesy s písčitou půdou
Potrava: semena, spadané plody, kůra stromů
Rozměry: délka těla 30-35 cm, délka ocasu 20-25 cm, hmotnost 1,2 kg
Rozmnožování: Ví se velmi málo, rodí 1-2 mládata.
Zajímavosti: Několik křečků obývá podzemní systém přibližně šesti doupat, většinou žijí v rodinách. Obvykle běhají po čtyřech, ale dokážou skákat po zadních nohou jako klokani. Křečci velcí jsou velmi ohroženi kácením lesů na Madagaskaru.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář