Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kulan

2. 2. 2007

Kulan

(Equus hemionus kulan)

A - Kulan (Asiatic wild ass)
N - Kulan (Halbesel)

Třída: savci, Řád: lichokopytníci, Čeleď: oslovití

Zeměpisné rozšíření: malé území na jihu Střední Asie
 
Biotop: suché biotopy

Potrava: tvrdá tráva, byliny, výhonky a listy keřů
 
Rozměry: délka těla 2-2,5 m, délka ocasu 20-40 cm, výška v kohoutku 1-1,4 m, hmotnost 200-260 kg
Rozmnožování: Samice rodí po březosti trvající 11 měsíců jedno mládě, které je velké a záhy je schopné následovat matku.
Věk: asi 20 let
Zajímavosti: Kulan patří mezi asijské osly, kteří jsou oproti africkým větší a pískově zbarvení.

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář