Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lev

2. 2. 2007

Lev (pustinný)

(Panthera leo)

A - Lion
N - Löwe

Třída: savci, Řád: šelmy, Čeleď: kočkovití

Zeměpisné rozšíření: subsaharská Afrika a Gírský les v Indii

Potrava: střední až větší obratlovci
  
Rozměry: délka těla 1,4-2,5 m, délka ocasu 90-105 cm, výška v kohoutku 1-1,3 m, hmotnost 120-250 kg
Rozmnožování: Samice je březí 100-119 dní a rodí až 6 mláďat, která jsou zpočátku skvrnitá.
Věk: 15-30 let
Zajímavosti: Lev je jedinou kočkovitou šelmou s výraznou pohlavní dvojtvárností (samec má hřívu). Jako jediný také žije v rodinných skupinách, které vede jeden nebo dva nejsilnější samci. Lovu se účastní především samice, které si kořist nadhánějí. Asijští lvi byli téměř vyhubeni kromě několika desítek lvů indických, kteří žijí v rezervaci Gírský les na západě Indie.

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Goddd to tady je

(hejjjjj, 3. 9. 2009 20:20)

dik taky mě to pomohlo s referáčem sem ůču zmát jak prase že nevěděla že tohle dokážu čik čik fak dik

zoo

(verunka, 9. 2. 2008 19:01)

tahle stránka mi pomohla udělat referát.fakt dííííííííík.

























































+