Jdi na obsah Jdi na menu
 


Panda červená

21. 11. 2006

Panda červená

(Ailurus fulgens)

A - Lesser panda
N - Kätzenbär

Třída: savci, Řád: šelmy (ploutvonožci), Čeleď: pandovití

Zeměpisné rozšíření: jižní Asie
Biotop: horské bambusové lesy v nadmořské výšce 2000-4000 m n. m.
Potrava: bambusové výhonky, kořínky, plody, příležitostně vejce a mláďata ptáků, drobní obratlovci, hmyz
Rozměry: hmotnost 3-4,5 kg, délka těla 50-60 cm, délka ocasu 30-50 cm
Rozmnožování: Samice rodí po 90-150 dnech březosti 1-2, výjimečně 4 mláďata, o která se stará asi 1 rok.
Věk: Dožívá se 13 let.
Zajímavosti: V zoo je velmi náročná na náhradní potravu. Naše pandy mají rozdílné chutě: sameček Ming je zapřisáhlý vegetarián, zatímco samička Mary Carmen si dá s chutí kus masa.

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

panda cervena

(lukas, 24. 9. 2008 14:07)

pandy se dozivaji 14 nabo 13?

panda

(moramis, 29. 1. 2008 13:42)

je to velmi poučné

jvjngfnhbj,fjkhgh

(Kuba, 23. 12. 2007 18:30)

Fajn blog, fajn zvířátko, ale chtělo by to víc fotek