Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tygr Ussurijský

3. 10. 2006

Tygr ussurijský

(Panthera tigris altaica)

A - Siberian tiger
N - Siberischer tiger

Třída: savci, Řád: šelmy, Čeleď: kočkovití

Zeměpisné rozšíření: Dálný Východ - dnes jen Mandžusko a Korea, dříve až k Bajkalu
  
Biotop: tajga, husté porosty kolem řek a jezer
  
Potrava: Divoká prasata, srnci a jeleni, příležitostně medvědi, i menší živočichové. Větší kořist si tygr ukrývá a opět se k ní vrací.
  
Rozměry: hmotnost samců až 300 kg, samic kolem 100 kg, délka těla s ocasem 1,9-3,3 m, výška v kohoutku 1,1-1,25 m
Rozmnožování: Samice je březí 104-107 dní, rodí 1-5 (6) mláďat, která vodí až do věku 2 let. Samec žije samotářsky.
Věk: 18-20 let
Zajímavosti: Ve volné přírodě přežívá posledních 200-300 jedinců, stav v zajetí je asi 1000 jedinců. Je to největší kočkovitá šelma. Výborně plave a na lov vychází i za dne.

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář