Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zebra grévyho

3. 10. 2006

Zebra Grévyho

(Equus grevyi)

A - Grevy´s zebra
N - Grevyzebra

Třída: savci, Řád: lichokopytníci, Čeleď: zebrovití

Zeměpisné rozšíření: Afrika jižně od Sahary
  
Biotop: křovinaté stepi
  
Potrava: tráva

Rozměry: délka těla 250-300 cm, délka ocasu 40-75 cm, výška v kohoutku 140-160 cm, hmotnost 350-430 kg
Rozmnožování: Po 390 dnech březosti rodí samice 1 mládě, které saje asi 6 měsíců.
Věk: 25-35 let
Zajímavosti: Je největším druhem zebry, na rozdíl od ostatních druhů zeber hýká podobně jako osel. Typické jsou pro ni kulaté boltce a husté pruhování sahající až na nohy. Pojmenovaná je podle francouzského prezidenta Julese Grévyho (1882). Je zařazena v Červené knize ohrožených druhů zvířat IUCN.

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

good

(adik, 29. 10. 2006 13:47)

ja docela hezkký